14 de maig del 2010

La lliçó de Grècia

«Grècia està vivint un dels moments més convulsos de les últimes dècades. La Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional (FMI) han acordat un pla de rescat per a l'economia grega pel qual la Unió Europea (UE) aportarà 80.000M€ i l'FMI 30.000M€, a part d'obligar al govern grec a iniciar un "pla d'austeritat".

La gent normal de Grècia haurà de patir la recessió, pagar més impostos i jubilar-se més tard per culpa de la crisi provocada pels polítics, els bancs i les grans fortunes.Aquest famós “pla d'austeritat” consistirà en reduir la despesa pública, augmentar l'IVA un 23%, augmentar un 10% del preu dels carburants i l'alcohol, suprimir totes les pagues extres i congelar el sou dels funcionaris durant 3 anys, a més de retardar l'edat de jubilació fins els 67 anys.

La gent normal de Grècia haurà de patir la recessió, pagar més impostos i jubilar-se més tard per culpa de la crisi provocada pels polítics, els bancs i les grans fortunes. El govern grec vol fer pagar al seu poble la seva manca de control sobre l'economia. Els poderosos la provoquen i els pobres la paguen. A més, els 80.000M€ que aporta la UE, són en qualitat de préstec; és a dir, s'han de retornar.

Però això no és tot: l'estat que deixarà més diners a Grècia durant els propers anys, que és Alemanya, n'aportarà 22.400M€. Per què ho compareu amb una dada familiar: 22.000M€ són els que, cada any, marxen de Catalunya cap a Madrid i no tornen mai més. Cada any aportem a Espanya el que Alemanya dedicarà a Grècia per salvar-los de la catàstrofe econòmica. Ara més que mai, cal demanar la independència i dir adéu al capitalisme.»

Salut!
Publicat a:
La Comarca d'Olot
Setmanari La Garrotxa
Opinió Nacional
--
Aramateix - El vol del xoriguer